lauantai 3. toukokuuta 2014

50 parasta Beach Boys-raitaa: OSA 4 - Little Bird

Little Bird, fanin värkkäämä siisti musavideo.

Little Bird on bändin rumpalin Dennis Wilsonin ensimmäinen sävellystyö. Ja wau kuinka upea se onkaan. Mies kasvoi nopeasti vain muutamassa vuodessa kehnohkosta, mutta tunteella vetävästä rumpalista todella loistavaksi pianonsoittajaksi ja säveltäjäksi. Hän opetteli "salaa" itsekseen kitaran sekä pianonsoiton alkeita Brianin toimiessa bändin johtajana ja pääasiallisena lauluntekijänä. Kun Brianin huippu ja aika bändin johtajana alkoi olla ohitse 60-luvun loppupuoliskolla epäonnistuneen Smile-projektin jälkeen, astui Dennis parrasvaloon.

Dennis kirjoitti valtaosan Beach Boysin laadukkaamman pään 70-luvun materiaalista. Little Bird on peräisin mahtavalta, kepeältä Friends-albumilta, vuodelta 1968. Vaikkei Dennis koskaan päässytkään pois isoveljensä varjosta, eikä hänen musiikkia aikanaan arvostettu, on hän nykypäivään tultaessa saavuttanut ansaitsemansa rock-ikonin maineen.

Psykedeelinen Little Bird aloitti rumpalin hienon uran lauluntekijänä, jonka taiteellinen laatu ei koskaan notkahtanut alaspäin. Dennis Wilson ei kirjoittanut yhtäkään huonoa laulua viisitoistavuotisen säveltäjäuransa aikana. Hän hukkui vuonna -83, vain 39-vuotiaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti