tiistai 13. toukokuuta 2014

Profetia aiheesta: musiikin kuunteleminen

Michael Jacksonkin tykkää kuulokkeista.

Kuuntelen musiikkia yleensä joko kaiuttimista tai kuulokkeilla. Tuttua, eikö? Eikai joku kuuntele musaa kannettavan kiinteistä kaiuttimista? Kyseessä on rikos musiikkia ja ihmiskuntaa vastaan. Jos et raaski ostaa edes 50-100 euron laadukkaita stereokaiuttimia koneeseesi, osta parinkympin nappikuulokkeet. Laadukkaiden nappikuulokkeiden, joita saa tosiaan jo parinkympin hintaan, äänentoisto vastaa jopa kunnon kaiuttimia ja isoja kuulokkeita. Joka tapauksessa mikä tahansa näistä kolmesta on parempi kuin kannettavan kaiuttimet. Puhumattakaan kännykän kaiuttimesta...

Pointtini on se mitä kovin moni ei tunnu tiedostavan. Jos musiikkia kuuntelee kehnolla äänentoistolla, ei koe puoliakaan siitä mitä kaikkea musiikki sisältää. Yleisimmin äänestä katoaa tietysti bassotaajuudet, joita ilman mikä tahansa musiikki kuulostaa huonolta. On myös se toinen ääripää: amislaiset tojotiensa ja subwoofereidensa kanssa ajamassa ympyrää pikkukylässä. He taas saavat liiallisella bassotuksellaan minkä tahansa musiikin kuulostamaan aivan järkyttävältä.

Mielestäni on sääli että nykypäivänä, aikana jolloin kuka tahansa voi hommata itselleen kotiteatterin tai kuka tahansa voi rakentaa vaikkapa kotistudion, suuri osa ihmisistä kuuntelee silti musiikkia yhä heikkotasoisimmilla laitteilla ja huonommalla äänellä. Kyseessä on erittäin surullinen ilmiö ja kehotankin jokaista taistelemaan tätä kauhistuttavaa ilmiötä vastaan. Jakakaamme siis yhdessä propagandaa hammaspeikkoja vastaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti