tiistai 29. huhtikuuta 2014

50 parasta Beach Boys-raitaa: OSA 1 - Heroes and Villains

Sain nerokkaan ajatuksen. Listaan 50 suosikkikappalettani kyseiseltä bändiltä ja vuorotellen kirjoitan jokaisesta jotakin. Kappaleet eivät ole minkäänlaisessa erityisessä järjestyksessä. Aloittakaamme siis!


Heroes and Villainsin pitkä Smile Sessions-versio musavideon kera.

Heroes and Villains on yksi mielenkiintoisimmista kappaleista ikinä. Siitä ei ole olemassa vain yhtä oikeaa versiota. Esimerkiksi vuoden -67 singlejulkaisu eroaa suuresti yllä olevasta pidemmästä versiosta. H & V seurasi Good Vibrations-jättihittiä. Se kipusi Billboard-listalla sijalle 12. Kuulostaa hyvältä, mutta kyseessä oli epäonnistuminen. Good Vibrations oli ykkönen. Brian Wilson laittoi kaikkensa Heroes & Villainsiin, odotukset olivat liiankin korkeat. Kun single ei noussutkaan ykköseksi koki Brian epäonnistuneensa. Biisin oli tarkoitus pyyhkiä kokonaan pois vanha surffi/auto imago ja tehdä Beach Boysista yhtä arvostettu bändi mitä Beatles oli. Smiley Smile-albumi julkaistiin vuonna 1967 sisältäen sekä Good Vibrationsin että Heroes & Villainsin. Albumi ei myynyt.

Heroes & Villains koostuu useista erilaisista lyhyistä osuuksista. Kappaleen Brian Wilson sävelsi olohuoneessaan sijainneessa hiekkalaatikossa. Sanat kirjoitti Van Dyke Parks. Laulua äänitettiin useissa eri studioissa, useiden kuukausien ajan. Esitetyt liveversiot eroavat toisistaan hyvinkin paljon. Oikeastaan H & V ei ole koskaan valmis, se elää yhä fanien mixatessa nauhoja uudestaan ja järkätessä eri osioiden paikkoja biisin sisällä uusiin järjestyksiin. Kukaan ei ole vieläkään keksinyt mistä kappale kertoo, mutta veikkaisin sen liittyvän jotenkin villiin länteen ja sankareihin ja vihollisiin...

Heroes & Villainsin singleversio.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti