perjantai 11. huhtikuuta 2014

Expendables 2 (2012)

Ukot on vaan ihan liekeissä.

Simon West on aika tasapaksu ohjaaja, mutta sentään taitavampi kuin Stallone. Mielestäni tämän pätkän olisi silti saanut ohjata Harlin, mutta ilmeisesti hän ei enää ole tarpeeksi hyvää kaveria Willisin ja Stallonen kanssa. Expandables kakkosen ainoa anti on nähdä mahdollisimman monta vanhaa toimintatähteä samassa kohtauksessa. Tarinalla ei ole oikeastaan mitään merkitystä eikä toimintakaan päätä huimaa. Itseasiassa uudessa Captain America: Winter Soldierissakin oli huomattavasti laadukkaammat action-jaksot.

Sylvester Stallone on kyllä ihmeen lihaksikas tyyppi edelleen. Mutta joo, elokuvan parasta antia on Dolp Lundgrenin heitot ruotsalaisesta alkuperästään sekä Chuck Norrisin pikkuinen cameorooli. Schwarzeneggerin "I'm back" jaksaa vieläkin naurattaa. Van Damme tekee aivan älyttömän loistavaa työtä päävihollista, Vilainia, esittäessään. Periaatteessahan tämä leffa on yksi puolituoistatuntinen sketsi.

-There comes another one!
BAM BAM BAM BUM
-Rest in peaces.

Jotenkin tuohon suuntaan se meni.

Mitään varsinaisesti uutta kumpikaan tämän elokuvasarjan osista ei ole genreen onnistunut tuomaan. Ukkojen vanhat pätkät ovat klassikkoja ja päihittämättömiä siksi, että vaikka niissä onkin nykyisin camp-henkeä, niiden itseisarvo ei ole pelkkä räiskintä ja huulenheitto. Tai, no, itseasiassa kyllä on. Mutta niissä (esim. Commando, Terminator, Rambo, Rocky IV...) homma vaan hoidetaan kymmenen kertaa tyylikkäämmin. En myöskään ole mikään cgi-veren fani ja sitähän tässä pätkässä riittää. Sylvester Stallonen ja Schwarzeneggerin uusin Escape Plan on huomattavasti Expendables kakkosta toimivampi paketti.

On tämä elokuva silti ykkösosaa parempi. Suunta on siis noususuhteinen. Ehkä kolmososa täyttää jo oikeasti hyvän leffan kriteerit. Schwarzeneggerin fanina aion jokatapauksessa kaikki hänen uudet elokuvansa katsoa. Tosin The Last Stand-elokuvaa en ole vieläkään nähnyt. Jospa vilkaisisin sen seuraavaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti