keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

Cheek on imelä ja lahjaton, mutta ammattilainen. Ja sitten on se Robin.


Jare Tiihonen saattaa olla vaikka maailman paras tyyppi, mutta kirjoitan tässä tekstissä ainoastaan hänen Cheek-hahmostaan. Kyseessä ei siis ole mikään henkilökohtainen hyökkäys. Cheekin "musiikki" on kauheinta kuraa mitä Suomessa on tuotettu sitten... sitten... ööö... Korjaan: Cheekin "musiikki" on kauheinta kuraa ikinä.

Muistan kuinka inhosin Cheekin musiikkia jo Raplaulajan vapaapäivän soidessa ensimmäisiä kertoja radiossa vuonna 2004. Miten tuollainen roska voi päästä radioon? Kuka tätä kuuntelee? Cheek ei osaa edes räpätä, saati kirjoittaa riimejä tai laulaa. Cheek ei osaa soittaa, ei edes sitä suutaan. Mitä siis jää jäljelle? Solariumin ja hampaidenvalkaisun läpi vedetty lahtelainen Kokoomustaustainen nössö. Musiikin kanssa miehellä ei ole mitään tekemistä. Jos joku nyt tätä lukiessaan taas miettii että olen vain kateellinen hänelle, se ei pidä paikkaansa. Jos välittäisin rahasta olisin toki kateellinen hänen tilipussilleen, mutta  onnekseni en ole rahan perään.

On hänessä jotain hyvääkin. Jare on loistava bisnesmies. Hän osaa tehdä rahaa ja tietää mistä naruista vetää. Hän miettii etukäteen jokaisen julkisuudessa sanomansa sanan. Siis nykyisin, vielä muutamia vuosia sitten huomattavasti köyhempänä mies antoi itsestään haastatteluissa todella vähä-älyisen vaikutelman. Mitäpä sitä ei rahan eteen lopulta tekisi. Kaksi olympiastadion keikkaa, hienoa. Se on oikeasti hieno saavutus. Kysymys kuuluukin: kuinka moni lipun ostaneista enää loppukesästä fanittaa Cheekkiä? Lasku alas on täsmälleen yhtä nopea kuin nousu ylöskin. Vielä iltapäivälehdet kirjoittavat positiivisia, sympaattisia Cheek-lööppejä. Mennään vuosi-pari eteenpäin ja tilanne on päinvastainen. Toivottavasti Jarelta löytyy säästötili. Sitä hän vielä tulee tarvitsemaan.

Robinin musa on aivan järkyttävää sontaa. Hän on silti aivan erilainen tapaus Cheekkiin verrattuna. Hän on aito ja täysin laskelmoimaton henkilö, sillä hän on lapsi eikä häntä kiinnosta mikään muu kuin se että hänellä on kivaa. Toki sieltä taustajoukoista löytyy sitten ne laskelmoinnin hoitavat ihmiset. On mielenkiintoista nähdä mitä hänen uralleen tapahtuu seuraavien vuosien aikana, kun äänenmuurros ja pituuskasvu iskee. Hän sentään osaa oikeasti laulaa. Tulevaisuus on Robinilla huomattavasti Cheekkiä valoisampi. Ehkä hän joku päivä kasvaa vielä pois tuosta järkyttävästä teini-imagosta. Tai sitten hänestä tulee uusi Antti Tuisku. Toivottavasti ei, se olisi lahjojen haaskaamista.

2 kommenttia:

  1. Ai kamala, kuumilla kekäleille pistit molemmat poika poloiset :D Robin on oikeesti ihan hyvä! Ja mitä Keekkiin tulee, se sai nyt ihan ansionsa mukaan!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, tiesin että fanitat Robinia niin en häntä rohjennut liikaa moittia, vaikka vähän jännitystä otsikolla loinkin!

      Poista