sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Hulluna Saraan (2011)


Katsokaa tämä elokuva, hyvät ihmiset! Harvoin olen saanut nauraa yhtä paljon suomalaista elokuvaa katsoessani. Jätän tämän tekstin lyhyeksi, koska pelkät kehuarvostelut on tylsiä. Löytyy tästä elokuvasta moitittavaakin, mutta jos ne seikat antaa anteeksi on edessä todella nautittava katselukokemus.

Jussi Nikkilä on yksi taidokkaimmista uudemman sukupolven näyttelijöistä. Hän oli loistava tässäkin leffassa vilahtavan Jani Volasen kanssa jo Kukkulan kuningas -tv-lyhytelokuvassa 2009. Onhan hän tuotakin aiemmin esiintynyt kyllä keskinkertaisissa elokuvissa. Emilie de Ravin on tietysti tuttu Lostista. Hauska nähdä välillä vähän tunnetumpia tähtiä suomalaisessa komediassa. Eipä ainakaan päässseet ihmiset jälleen valittamaan että siellä ne kaikki samat naamat taas on. Romanttinen komedia on muutenkin mielenkiintoinen ja haastava genre. Ihme ettei Hulluna Saraan sitten menestynyt vaikka sillä valtava kansainvälinen potentiaali olikin.

Tommi Korpela tekee leffassa hauskan roolin Ronald Reaganin kummituksena. Samoin Janne Reinikainen tenavatähti-ohjelman juontajana. Tiina Lymin roolihahmo taas on täysin turha. Ville Virtasen hahmo saa ehkä hieman liikaa ruutuaikaa, kyseessä on kuitenkin loppujen lopuksi melko yksiuloitteinen hahmo. Erityisesti elokuvassa ollaan onnistuttu kuvauksessa. Hulluna Saraan on täynnä hyvin epäsuomalaisia, jopa täydellisiä kuvia, kuten ambulanssi kiitämässä pellon laitaa samalla kun etualalla juoksee lauma hevosia. Auringonlaskun aikaan tietysti. Upeaa!

Samuli Valkama näyttäisi olevan hyvin mielikuvituksellin ohjaaja. Tykkään läpi elokuvan ruutuun heitetyistä teksteistä ja sen yhden kohtauksen Cosmopolitan-lehden otsikoista kuvien päällä. Rohkea veto. Katsoin elokuvan juuri toiseen kertaan ja se nauratti ensimmäistä kertaa enemmän. Pituus on pidetty kivasti alle puolessatoistatunnissa. Turhia kohtauksia ei juurikaan elokuvasta löydy. Mutta suosittelen, onhan tämä hömppää, mutta hyvää sellaista. Suomessa tarvitaan tällaista lisää.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti