lauantai 5. huhtikuuta 2014

Lauantaiaamun viihdepäivitys!



Selasin Iltasanomien viihdesivun nopeasti lävitse: Voicea, Miley Cyrusta. Muita ei sitten mieleen jäänytkään. Ketä kiinnostaa? No ilmeisesti aika monia. Saakohan amerikkalaista Rolling Stone-lehteä tilattua Suomessa? Siinä on loistava viihdelehti jossa yhdistyvät populaarikulttuuri, politiikka ja taide viihteelliseen, luettavaan muotoon. Rolling Stonessa on lisäksi siisteimmät kansikuvat.

Seiska on toinen hyvä lehti. Syväluotaavat artikkelit tähtien arjesta työn ulkopuolella ovat kaunista luettavaa. Laadukkaat kuvat kruunaavat  koko paketin. Toivon Seiskalle pitkää ikää laatujournalismin parissa.

Televisio taas on kuollut jo aikaa sitten. Kuka sitä enää katsoo? Internet on ykkönen. Harva tuntemistani edes omistaa enää televisiota. Laitehan on lähinnä iso laatikko täynnä turhia mainoksia ja uutisia. Radio on vielä tyhmempi kapistus. Onneksi nuo ovat jo aikansa eläneitä juttuja, en tule kaipaamaan tv:n orjana olemista. 60 years a slave, siinäpä tuore elokuva-aihio Suomen elokuvasäätiön pampuille taikka nouseville ohjaajalupauksille.

Vielä muutama vuosi sitten maailma tuntui kaatuvan jos yksi Selviytyjien jakso jäi välistä, tai videosoittimen tallennus oli taas epäonnistunut. Muutenkin tallentaminen täytyi aina suorittaa valtavan manuaalin kanssa, joka ikinen kerta. Painettavia nappeja säätimessä oli noin tuhat ja parasta oli se, ettei niistä oikeasti tarvinnut kuin ehkä kolmea. Manuaalista piti vain jokaisella kerralla tarkistaa että mitkä kolme nappia ne olikaan.

Vanha, mustavalkoinen laatikkotelevisio takaisin kunniaan. Samoin putkiradio. Niissä on sitä nykyajasta puuttuvaa, mutta tarvittavaa fiilistä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti