maanantai 7. huhtikuuta 2014

Peter Gabriel: So (1986)


Tänään kuunnellaan eeppistä levyä. So on Peter Gabrielin viides studioalbumi ja miehen myydyin levy. Se sisältää mm. hitit Red Rain, Sledgehammer, ja Don't Give Up. Lukuunottamatta That Voice Again:ia Gabriel on yksin säveltänyt sekä sanoittanut musiikin. Levy on tyyliltään kaupallisinta Gabrielia, vaikkakin musiikki on silti hyvin progressiivista ja kokeilevaa. Sledgehammer on täydellinen hittikappale, ei mikään ihme että se yhä soi radiossa.

Kate Bush vierailee kolmannessa biisissä Don't Give Up solistina. Kyseessä on yksi levyn kohokohdista. Erityisesti kappaleen loppu on erikseen mainittavan arvoinen. Basisti pääsee kunnolla revittelemään! Toinen kohokohta on levyn lopettava We Do What We're Told (Milgram's 37), ambient-tyylinen elektroninen kappale jossa on todella hienot sanat:

we do what we're told
we do what we're told
we do what we're told
told to do

one doubt
one voice
one war
one truth
one dream

 Olen aina ihmetellyt että miksi Gabriel tuntui lähes lopettavan hienon musiikkiuransa tähän levyyn. Kului 6 vuotta miehen seuraavaan studioalbumiin. En ole kuunnellut kyseistä levyä. Us (1992)-albumin jälkeen Gabriel onkin sitten elänyt melko hiljaista elämää levynteon kannalta. Kiertueita mies kyllä on ahkerasti pitänyt. Peter Gabrielilla on yksi maailman parhaista lauluäänistä. Siinä on jotain uskomatonta voimaa ja herkkyyttä ja mikä parasta, se ei ole kärsinyt vuosien saatossa tippaakaan.

2 kommenttia:

  1. Löytyy pg:ltä myös 2002 tehty studiolevy Up.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, niinpä löytyykin. En ole tuota levyä vielä saanut käsiini. Aika vähänlaisesti uutta matskua silti on mieheltä tullut.

      Poista